**Naslov: Beauty Stručnjaci Otkrivaju Najviralnije Trendove Noktiju za 2024. godinu**

U živahnim vremenima kada se individualnost slavi, svijet nail arta postao je igralište kreativnosti, gdje milioni širom svijeta pokazuju svoje dizajne i stilove na društvenim platformama poput TikToka i Instagrama.

Međutim, neki manikiri su pravovremeniji od drugih, s novim istraživanjem iz beauty i wellness tržišta Fresha koje otkriva najaktuelnije trendove noktiju za 2024. godinu. Istraživanje je analiziralo video i broj pregleda za uobičajene trendove manikira na TikToku, broj hashtagova na Instagramu i prosječne mjesečne pretrage na Googleu kako bi otkrilo koji su najpopularniji u cijelim SAD-u.

Od klasičnih francuskih vrhova do smjelih chrome završnica, evo deset najpopularnijih trendova noktiju koji su do sada privukli globalnu pažnju ove godine.

**Dugi Nokti**
Dugi nokti su se pojavili kao najpopularniji trend, osvojivši impresivnih 11,287,446 kombinovanih pregleda i objava na TikToku i Instagramu.

Od jedinstvenih dizajna do živih boja, dugi nokti nude beskrajne mogućnosti za lični izraz. Ovo je posebno zanimljivo s obzirom na to da su kraći oblici noktiju bili popularni prošle godine.

Ipak, uprkos svojoj popularnosti na društvenim mrežama, dugi nokti su pokazali relativno skroman prosječan mjesečni broj pretraga od 60,698 u SAD-u, rangirajući kao šesti najpretraživaniji trend.

**Francuski Manikir**
Bezvremenska elegancija francuskih manikiranih noktiju i dalje osvaja srca širom svijeta, s 9,406,341 kombinovanih pregleda i objava koji prikazuju ovaj ikonični stil.

Francuski nokti također se rangiraju kao najpopularniji trend noktiju u Sjedinjenim Državama, s prosječnim mjesečnim brojem pretraga od 205,703, prema Googleu.

Ova privlačnost govori mnogo o ikoničnom šarmu francuskih manikira, koji besprijekorno spaja sofisticiranost sa jednostavnošću.

**Kratki Nokti**
Prigrlivši minimalizam i funkcionalnost, kratki nokti su dostigli 6,338,707 kombinovanih pregleda i objava na društvenim mrežama, dokazujući da manje za neke zaista znači više.

Kratki nokti su treći najpopularniji trend među Amerikancima, s prosječnim mjesečnim brojem pretraga od 129,387. Iako su izgubili na popularnosti u odnosu na prošlu godinu, ovo će biti dobra vijest za ljubitelje manikira s niskim održavanjem.

**Almond Nokti**
Poznati po svom laskavom obliku i svestranosti, almond nokti su dobili 4,182,041 kombinovanih pregleda i objava na Instagramu i TikToku, ističući šarm ovog ženstvenog stila.

Almond nokti su također visoko popularni u SAD-u, zauzimajući drugo mjesto nakon francuskih noktiju s prosječnim mjesečnim brojem pretraga od 134,553.

**Kvadratni Nokti**
S 3,118,309 kombinovanih pregleda i objava na Instagramu i TikToku, kvadratni nokti ostavljaju hrabar utisak sa svojim čistim oblicima i oštrim izgledom.

Uprkos svojoj popularnosti, kvadratni nokti nisu toliko traženi širom SAD-a, s prosječnim mjesečnim brojem pretraga od 44,499, zauzimajući sedmo mjesto na nacionalnoj rang listi.

Ipak, njihova viralna prisutnost na društvenim mrežama odražava njihovu privlačnost među onima koji traže šik i moderan izgled noktiju.

**Chrome Nokti**
Dodajući dozu edgy stila, chrome nokti imaju ukupno 2,750,114 pregleda i objava na društvenim mrežama, šireći svoj sjaj među ljubiteljima manikira širom svijeta.

Chrome nokti također zauzimaju značajno mjesto u trendovima pretraga u SAD-u, s prosječnim mjesečnim brojem od 118,509. Privlačnost chrome noktiju nudi visok sjaj završnicu koja bez napora podiže bilo koji manikir na nivo crvenog tepiha.

**Zeleni Nokti**
Praveći vibrantan iskorak na društvenim mrežama, zeleni nokti su dobili 1,736,528 kombinovanih pregleda i objava, prigrlivši prirodne nijanse taman na vrijeme za proljeće.

Rangirajući se kao peti najpretraživaniji trend u SAD-u, zeleni nokti održavaju značajan prosječan mjesečni broj pretraga od 67,233.

**BIAB Nokti**
Nudeći izdržljivost i fleksibilnost, BIAB (Builder In A Bottle) nokti su privukli pažnju 1,578,756 kombinovanih gledatelja i objavljivača na Instagramu i TikToku, pružajući dugotrajno rješenje za besprijekorne manikire.

BIAB nokti možda ne zauzimaju visoko mjesto u pretragama u SAD-u, ali njihova snažna prisutnost na društvenim mrežama pokazuje njihovu rastuću popularnost među onima koji traže zdravu i dugotrajnu opciju manikira.

**Pastelni Nokti**
Prigrlivši meke, muted tonove, pastelni nokti su dobili 955,785 kombinovanih pregleda i objava, nudeći delikatan i ženstven dodir bilo kojem manikiru.

S prosječnim mjesečnim brojem pretraga od 13,051 među Amerikancima, pastelni nokti odražavaju njihovu bezvremensku privlačnost i svestranost u dopunjavanju širokog spektra stilova i estetike.

**3D Nokti**
Pomičući granice nail arta, 3D nokti su prikupili 835,654 kombinovanih pregleda i objava, prikazujući složene dizajne koji dodaju dubinu i dimenziju bilo kojem manikiru.

Uprkos njihovoj nišnoj privlačnosti, 3D nokti nude jedinstven i upadljiv izgled koji nastavlja da osvaja publiku i na društvenim mrežama i u pretragama.

**Top deset viralnih trendova noktiju za 2024. prema TikToku i Instagramu**

Govoreći o nalazima, portparol Freshe je rekao: “Istraživanje ne samo da otkriva najvrelije trendove noktiju ove godine, već pruža i fascinantne uvide u stalno promjenjivu beauty industriju.

“Jasno je da nail art nije samo trend – to je vibrantan oblik samoizražavanja koji nastavlja da pomiče granice i inspiriše kreativnost. Kako analiziramo podatke, vidimo kako svaki trend odražava dinamične ukuse i preferencije beauty entuzijasta širom svijeta. Od klasičnih francuskih manikira do smjelih 3D nail art dizajna, industrija noktiju je dokaz beskrajnih mogućnosti za lični stil. Nadamo se da ćemo sve ohrabriti da istražuju nove trendove i izražavaju sebe kroz svoje manikire!”